Tafsut Imazighen

 

Middag programma: van 13.00 tot 15.30 uur.

Workshop 1: ⵜⵉⴼⵉⵏⴰⴳⵀ op canvas (4 t/m 8 jaar) Wie aan A, B, C, D, E, denkt, denkt vaak meteen aan het Nederlandse alfabet, maar hoe bekend is men eigenlijk met het Riffijnse alfabet, ook wel het Tifinagh genoemd? Beter gezegd, hoe bekend zijn de kinderen eigenlijk met het Riffijnse alfabet? Ter introductie zullen we tijdens deze workshop beginnen met hun voorletter in het Tifinagh. De deelnemers krijgen allemaal een canvas waarop hun voorletter in het Tifinagh is voorgelakt. Vervolgens gaan de deelnemers aan de slag met acrylverf en mogen ze hun canvas naar smaak versieren.

Workshop 2: Riffijnse keramiek uit Idardouchen (9 t/m 14 jaar) Wie aan Idardouchen denkt, denkt aan prachtige, handgemaakte keramiek wat met liefde en zorgvuldigheid wordt gemaakt door de lokale bevolking.

  1. Avond programma:  Op deze avond zal in het bijzonder aandacht worden gegeven aan de taal en de identiteitsproblematiek van de Marokkaanse- en specifiek bij de Amazigh jongeren in onze samenleving. We zijn verheugd dat de drie sprekers met dit thema zich hebben geïdentificeerd om met ons hierover bij te praten. De aanwezigen krijgen de gelegenheid om vragen te stellen aan deze drie sprekers
  2.  muziek : – Jamal Hamid      – thaziri Wahid       – Hmida  Assebaan

11042016tafsutsyphax2016