Organisatie

Wie zijn wij?

Syphax is een Sociaal-culturele Vereniging opgericht in 1993 te Utrecht en is een non-profit zelforganisatie die de belangen van aangesloten leden in de Nederlandse samenleving behartigt. Wij beschouwen ons als volwaardig onderdeel van de Nederlandse samenleving met rechten en plichten, om hierin optimaal te kunnen functioneren is het van belang dat wij bewust zijn van onze cultuur en identiteit. Syphax is onafhankelijk van elke politieke partij of organisatie.

Wat zijn onze doelstellingen?

Cultuur wordt gezien als de geestelijke ruggengraat van de samenleving. Het draagt bij aan de waardering van de mens en zijn omgeving. Wij zien in de Amazigh cultuur niet alleen een weerspiegeling van het verleden maar ook een perspectief op de toekomst en een brug naar onze omgeving. Actieve deelname aan het algemene lot van de samenleving wordt dan ook aan onze leden aangeraden. Naast ons streven naar een volwaardige participatie in de samenleving staat het behoud van de eigen Amazigh identiteit centraal in onze activiteiten.
Personen en organisaties die zich hiermee identificeren en zich actief voor de gemeenschap willen inzetten zijn welkom. Wij staan open voor nieuwe idee├źn en inzichten.

Wat doen wij?

In een snel veranderde samenleving zijn kennis, flexibiliteit en interactie sleutelbegrippen geworden. Multi- en interculturaliteit zijn om die redenen een belangrijk uitgangspunt in onze activiteiten.

Wij organiseren geregeld culturele activiteiten: conferences, openbare debatten, en informatieve bijeenkomsten.

Meer informatie?
Neem gerust eens contact met ons op: info@syphax.nl

No Comments

Leave a Comment